Uspješan srpanj za BMW

Uspješan srpanj za BMW

S GOTOVO sto tisuća  isporučenih automobila marke BMW, MINI i Rolls-Royce, prodaja BMW grupacije porasla je za 4.6% u usporedbi s prošlom godinom. Značajan rast prodaje bilježe svi novi modeli, posebno skupocjeni Rolls-Royce Phantom i atraktivni Mini Cabrio.

Grupacija bilježi najbolje poslovanje u zapadnoj Europi gdje je ostvaren prodajni volumen od 57.829 jedinica, što je za 7.9% više nego u istom razdoblju prošle godine. Najveći porast je ostvaren na domaćem njemačkom tržištu gdje je plasirano 23.357 vozila, što je porast od 13 %.  

Prodaja marke BMW u srpnju je porasla za 6.5%, na 81.502 automobila, a dodatni impulsi prodaje očekuju se u rujnu kada na tržište stiže BMW serije 1, premium model u kompaktnoj klasi.

Izvanredan start za Mini Cabrio

Kako je u tvornici u Oxfordu došlo do značajnih tehnoloških zahvata zbog uvođenja cabrio izvedbe i modernizacije na novoj ediciji „klasičnog“ Minija, prodaja automobila marke Mini se u srpnju očekivano smanjila.

Prodaja je dodatno ograničena zbog neočekivano velike potražnje u prvoj polovice godine. Iz tog razloga se u srpnju 2004. isporučilo  15.972 Minija, 4,5% manje nego u istom mjesecu prošle godine.  S druge strane, gledamo li cijelu godinu, broj isporučenih automobila je porastao za 4.0% na 111.142 automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće iznenađenje je priredio Mini Cabrio, kojih je do sada prodano preko tri tisuće. Pretpostavlja se da će tijekom 2005. godine barem svaki peti Mini biti isporučen u otvorenoj varijanti.

Prodaju u prvih sedam mjeseca čini 25.649 primjeraka najjače izvedbe Cooper S, 50.660 Cooper-a, 31.706 modela One i 3.127 toples (Cabrio) varijanti. Prerađeni modeli, odnosno nova modelska godina svih modela s isporukom je krenula već ovog mjeseca.

50 Rolls-Royce Phantoma našlo put do kupca

Do kraja srpnja ukupno je prodano 358 jedinica Rolls-Royce Phantoma, od čega 39 u srpnju. Već sada je jasno da će ove godine biti premašeni prošlogodišnji rezultati kada je širom svijeta prodano točno tri stotine plemenitih automobila.

Prodaja motorkotača nakon slabijeg prvog polugodišta u srpnju je očekivano u plusu. Uspoređujući s istim mjesecom u prošloj godine porastao je broj isporučenih motorkotača za 0.9% na 9.852 jedinica. Sa srpnjom bilježi se prodaja od 58.412 motorkotača, što je još  uvijek za 4.8% lošije od 2003. godine.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara