Dvadeset parova kuhara amatera bori se za nagradu od sto tisuća kuna

KLJUČNI PODACI
  • Osim što dosad najveći broj natjecatelja, njih 40, kuhaju u parovima, podijeljeni su u dvije skupine – u Bijelom timu su natjecatelji iz obalnog dijela Hrvatske, dok su u Crvenom timu natjecatelji iz kontinentalnog
Piše: G.Ba
petak, 29.1.2016. 13:05
Smanji veli�inu slova Tekst Pove�aj veli�inu slova

Foto: RTL

KULINARSKI show "3,2,1 kuhaj" vraća se na male ekrane, a od ponedjeljka, 1. veljače, čak dvadeset parova kuhara amatera borit će se za titulu najboljeg i glavnu nagradu od sto tisuća kuna.

Emisija u novoj, trećoj sezoni sa sobom donosi i novosti. Osim što dosad najveći broj natjecatelja, njih 40, kuhaju u parovima, podijeljeni su u dvije skupine – u Bijelom timu su natjecatelji iz obalnog dijela Hrvatske, dok su u Crvenom timu natjecatelji iz kontinentalnog dijela.

Natjecatelji će svakog tjedna testirati svoje kulinarske mogućnosti na poseban način. Tako će u prvom tjednu pripremati jelo sa zadanom glavnom namirnicom, drugi će dan imati vremena birati namirnice u dućanu, koji se nalazi na samom setu, a trećeg dana će ih suparnički tim iznenaditi zadanim receptom i time pokušati "zapapriti" daljnje natjecanje. Svakog tjedna dva najlošije ocijenjena para ulaze u duel, u kojem ih maštovitost i improvizacija mogu spasiti od ispadanja.

Kandidati iz primorskog dijela otvorit će novu sezonu i pokazati što mogu skuhati od namirnica na temu "Bakino dvorište". Tema će nas vratiti u djetinjstvo, prisjetit ćemo se namirnica i recepata po kojima su hranu pripremale naše bake. A posebno će biti zanimljivo vidjeti kako se natjecatelji s mora snalaze u kuhanju namirnica s kojima se dosad nisu susretali, poput riječne ribe ili kiselog zelja i kobasica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Žiri će moći pomagati u određenim trenucima, no ipak sve ostaje na kandidatima i njihovom snalaženju i kreativnosti.

Tko će naslijediti prijašnje pobjednike, Anku Cvitanović i Tomislava Pavlovića, odlučit će žiri. Tomislavu Špičeku i Željki Klemenčić ove se sezone pridružuje Ivan Pažanin, vrhunski chef iz Splita koji se odlično snašao.

"Osim tradicionalne i raznolike hrvatske kuhinje, natjecatelji će imati priliku upoznati se i s različitim kuhinjama svijeta. Naučit će kako se pripremaju jela iz Južne Amerike, kako spremati u woku te kako nekim jelima dodati moderan smjer uz pomoć nekoliko trikova. Kandidati su voljni učiti i to će se vidjeti i u samoj emisiji. Paze u pripremama samih namirnica, pri spajanju okusa i samoj prezentaciji jela", priznao je Ivan, koji kandidatima neće gledati kroz prste jer je konkurencija za pobjednika velika.

Doris Pinčić Rogoznica vodit će nas kroz svaku epizodu, a prva je na rasporedu 1. veljače u 20 sati na RTL-u.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Lajk

Blistavi osmijeh zagarantiran!
Blistavi osmijeh zagarantiran!
Najnovije
Podržite jedini hrvatski neovisni medij.
Molimo vas, ugasite AdBlock na Indexu.

U proteklih 15 godina Index.hr je pisao o Sanaderu dok su drugi mediji šutjeli. Pisali smo o Todoriću i Mamiću dok su im se drugi uvlačili u guzicu. Otkrili smo Linića i za to platili visoku cijenu. Index vam je pri tom potpuno besplatan.

Podržite jedini hrvatski neovisni medij gašenjem AdBlocka na Indexu te šeranjem naših članaka.

Hvala,


i redakcija Indexa
SAZNAJTE KAKO UGASITI ADBLOCK NA INDEXU