Foto: Shutterstock
MNOGO namirnica ne podnosi dobro hladnoću i ona znatno utječe na kvalitetu.
Zbog toga ih nije dobro držati u hladnjaku. Već smo saznali da u njemu nema mjesta za krumpir, kruh, luk, češnjak i rajčice, a Huffington Post donosi popis još nekih namirnica koje moraju izbjegavati hladnjak.
Med
Držanje meda u hladnjaku uzrokovat će kristalizaciju. Dovoljno je da ga držite na sobnoj temperaturi u dobro zatvorenoj staklenci.
Kava
Neki ljudi drže kavu u hladnjak ili zamrzivaču jer misle da će tako očuvati njezinu svježinu. To je pogrešno. Kava u hladnjaku gubi svoj okus i može pokupiti druge mirise. Kavu držite na mjestu gdje nije previše vruće i gdje nema puno svjetla.
Maslinovo ulje
Preporučeno je da se maslinovo ulje drži na hladnom i tamnom mjestu, ali to nikako ne smije biti hladnjak. Na tako velikoj hladnoći maslinovo ulje će se zgusnuti.
Bosiljak
Svježim začinima rijetko je mjesto u hladnjaku, a to pogotovo vrijedi za svježi bosiljak. On će hladnjaku uvenuti i apsorbirat će mirise hrane. Držite ga na sobnoj temperaturi, po mogućnosti u šalici vode.
Marelice, banane, kivi, breskve, šljive, mango, avokado, lubenica i dinja
Ako želite da navedeno voće pravilno sazre i bude ukusno ne stavljajte ga u hladnjak jer će hladnoća spriječiti sazrijevanje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati