Anina seksi kuhinja: Nakon slasnog rižota, zasladite se frapeom od kokosa i banana!
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, sigurne smo kako ste se i vi zasitile zime i sve više vam nedostaje kukanje da je vani vruće. Mi se protiv snijega i hladnoće ove subote borimo izborom menija, pa smo tako za vas pripremile mali dašak ljeta. Za glavno jelo izabrale smo rižoto s kozicama, a za desert koktel od banane i kokosa sa sladoledom. Dobar tek!
Rižoto s kozicama i celerom
Potrebno:
300 g očišćenih kozica
1 luk
3 režnja češnjaka
timijan
150 g korijena celera
1 manja mrkva
malo limunovog soka
250 g riže
1/2 dcl suhog bijelog vina
malo celerovog lista
Priprema:
Na malo maslinovog ulja popržite sitno nasjeckani luk, kada uvene dodajte češnjak, promiješajte pa dodajte naribanu mrkvu, celer i zatim kozice. Dodajte polu kuhanu rižu, podlijte vinom, posolite, popaprite i začinite. Dolijte temeljca ili vode toliko da je riža pokrivena i, uz podlijevanje, kuhajte koliko je potrebno za skuhati rižu. Pospite nasjeckanim listom celera i poslužite.
Frape od banane i kokosa
4 kuglice sladoleda od čokolade
1/2 hladnog kokosovog mlijeka (može i kravljeg)
3 banana
30 g kokosovog brašna
U svaku čašu stavite po jednu kuglicu sladoleda. Mlijeko, bananu i kokos dobro izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom te prelijte preko sladoleda do vrha čaše. Poslužite hladno sa šlagom ili dekoracijom po želji.
Psst! Ana nosi prekrasni grudnjak iz gaćice s potpisom Lisca iz kolekcije Natalie (grudnjak 226 kn, gaćice 129 kn). Sve kolekcije pogledajte u Liscinom web shopu!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati