Blažević: Kakvo Mamićevo lobiranje?

Blažević: Kakvo Mamićevo lobiranje?
MIROSLAV Blažević je nakon jučerašnjih napisa u medijima bio ljut. Radilo se o informaciji da će ga Mamićeva struja gurati na mjesto izbornika. Njegova razmišljanja prenosimo iz intervjua Sportskim novostima.

Ćiro je odmah raspalio: "Što mi to radite, zašto ste protiv mene? Kakav Mamić? Što je s vama? Za koga to lobira Marković, želi da svi budu protiv mene."

O odnosu s predsjednikom HNS-a: "Nikada se nismo posvađali. Ja ga volim, a znam da i on voli mene. Međutim, znam zašto ne želi da ja postanem izbornik. Kad bih došao ja, on više ne bi bio toliko važan. Taština je najveće zlo."

Ćiro je komentirao i Markovićevu želju da izbornik bude mlađa osoba: "Zar vas nije stid tehnicirati mojim godinama? Svi dobro znate da sam dvije i pol godine mlađi od Barića."

Dotaknuo se i konkurenta za izborničko mjesto, ali tek površno: "Katanec nije stranac, on je Hrvat. Samo toliko, ne želim ništa više govoriti o njemu, niti o ostalima koji pucaju na izborničku funkciju. Nemam ništa protiv nikoga."

Zatim je konkretnije odgovorio na Mamićevo lobiranje povezano sa što boljim lansiranjem Dinamovih igrača u inozemstvo: "Kad bi bio takav, gdje bi mi bio moral kad bih tako nešto napravio! Nisam vješt takvim igrama i podmetanjima, mene samo zanima nogomet. Jasno je da sam totalno neovisan, jasno je da imam čvrstu ruku i iza sebe velike rezultate."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, Blažević se osvrnuo na skorašnju odluku o novom izborniku: "Lobira se protiv mene. Znam što želim i kako bih to ostvario. Neću biti izbornik ako svi ne budu za mene!"

U jednom trenutku je Nevenko Herjavec predložio Kataneca za izbornika. Blažević tvrdi da je to bilo iz želje da ga se zadrži u Varteksu. Ipak, Herjavec je kasnije izjavio da je Kataneca predložio u razdoblju kada se govorilo isključivo o strancu. Sada stoji iza Ćire.

Ćiro je opet dokazao jednu od svojih najvećih kvaliteta, a ta je da nikada nije dosadan.

M.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara