El Guerrouj ipak trči u Ateni

ČETVEROSTRUKI svjetski prvak na 1.500m Marokanac Hicham El Guerrouj potvrdio je da će nastupiti na OI u Ateni. U srpnju je El Guerrouj još uvijek dvojio u vezi nastupa u Ateni.

"Svima je poznato da sam bio bolestan. No, sada mi je puno bolje, astma je pod kontrolom. I dalje mi je želja osvojiti zlato u Ateni", kazao je El Guerrouj, nakon što je na sinoćnjem atletskom mitingu u Zuerichu osvojio drugo mjesto, iza Bernarda Lagata. Bio je to tek drugi poraz marokanskog atletičara od Olimpijskih igara u Sydneyu. Prije toga je izgubio na mitingu Zlatne lige u Rimu od Rashida Ramzija, čime je okončan niz od 29 uzastopnih pobjeda.

Unatoč porazu od Lagata, El Guerrouj je bio zadovoljan činjenicom da je svoj najbolji rezultat sezone popravio za sekundu i 54 stotinke.

"Vrlo sam zadovoljan utrkom i nadam se da ću tako dobro trčati i u Ateni. Bilo bi lijepo da moja kćerka Hiba kaže da je rođena u godini kad joj je otac postao olimpijski pobjednik", izjavio je El Guerrouj, koji je otac postao u lipnju ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara