Emelianenko: Cro Cop bi pobijedio Tysona

Emelianenko: Cro Cop bi pobijedio Tysona

FEDOR EMELIANENKO, svjetski prvak u Ultimate fightu (PRIDEU – kako ga zovu Japanci) priprema za se meč u kojem će se suprotstaviti hrvatskom gladijatoru Mirku Filipoviću.

Ruski borac rođen je 29. rujna 1976. godine. Specijalnost su mu sambo i džudo, a 1997. godine bio je prvak Rusije u džudu.

Prvi ultimate fight meč imao je 5. rujan 2000. godine. Od tada do danas imao je 15 Ultimate fight borbi, a izgubio je samo jednu i to na samom počeku, 22. prosinca 2000. od njega je bio bolji Tsuyoshi Kohsaka.

To je bio i posljednji poraz Emelianenka do danas. Do naslova svjetskog prvaka došao je 16. ožujka 2003. godine u borni protiv dotad najjačeg borca Antonia Rodriga NOgueire - Minotaura. Pobjeda je pripala Emelinaneku jednoglasnom odlukom sudaca.

Rus se za Filipovića priprema vrlo ozbiljno, pa nije htio ni nastupiti na posljednjoj priredbi Bushido Prideu na kojoj je nastupio Mirko.

Emelianenko je siguran kako će srušiti Cro Copa, jer smatra kako svaki borac ima neke slabosti, a na protivniku je da otkrije koje i da ih iskoristi. I Mirko puno pažnje polaže taktici, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će koga nadmudriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je hoće li Mirko moći koristiti svoj high-kick, jer će svaki iskusan borac poput Emelianenka upravo raditi na strategiji kako da izbjegne opasan udarac.

Zanimljivo je da je Fedor Emelianenko siguran da u dvoboju Tysona i Filipovića, američki boksač nema što tražiti. "Filipović bi bio pobjednik jer ima zadivljujuću tehniku u stavu na nogama i borbi na tlu", izjavio je svjetski prvak.

Ruski borac odmara se uz slova Tolstoja i Čehova, a slobodno vrijeme provodi s kćerkom i ženom, pišu Sportske novosti.

Borba za naslov svjetskog prvaka između Emelianenka i Filipovića na rasporedu je 9. studenog, najvjerojatnije uz prijenos na HTV-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara