HOO: Šegota šef misije, Grabušić olimpijski kandidat

"JEDNOGLASNOM odlukom članovi Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) izabrali su Damira Šegotu za šefa hrvatske misije za Olimpijske igre u Ateni 2004. godine," istaknuo je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša nakon 10. sjednice Vijeća HOO-a.

Nakon što je ispunio "A" olimpijsku noru na 110 metara s preponama Jurica Grabušić je uvršten u kategoriju evidentnih olimpijskih kandidata, zajedno s Tamarom Boroš (stolni tenis), Zoranom Primorcem (stolni tenis), Blankom Vlašić (skok u vis), Ivanom Brkljačić (kladivo), Sanjom Jovanović (plivanje) i Gordanom Kožuljem (plivanje). Na listi potencijalnih "A" olimpijskih kandidata su Sanja Gavrilović (kladivo), Aleš Volčanšek (plivanje), te Smiljana Marinović (plivanje)

Članovi Vijeća potvrdili su i sastav hrvatske delegacije koja će sudjelovati na 7. Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), što će se od 26. srpnja do 2. kolovoza ove godine održati u Parizu. Hrvatsku će u Francuskoj predstavljati 40 sportaša i sportašica u plivanju, atletici, stolnom tenisu, gimnastici i judu. Vijeće je prihvatilo i prijedlog broja sudionika na ljetnoj Univerzijadi u Daegu 2003. godine. Na posljednjoj Univerzijadi u Pekingu nastupilo je 12 sportaša, dok će hrvatske boje u Daegu braniti 19 sportaša i sportašica. Na sjednici Vijeća raspravljalo se i o sastavu Ocjenjivačkog suda HOO-a za natječaj "Olimpijski sport i umjetnost 2004". U sastav Ocjenjivačkog suda imenovani su Stipe Sikirica, Vasilije Josip Jordan, Miroslav Šutej, Zlatko Kauzlarić-Atač, te Nikola Švigir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na prijedlog predstavnika zadarske županije da se član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Antun Vrdoljak imenuje za počasnog predsjednika HOO-a, članovi Vijeća proslijedit će taj prijedlog Skupštini HOO-a koja jedina može donijeti odluku o tome.

Predsjednik HOO-a još jedno se osvrnuo i na Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima koji je nedavno usvojen u Saboru. "Vijeće HOO-a jednoglasno je podržalo Zakon. Posljednji navijački izgredi jako su štetili hrvatskom sportu i ukoliko ne riješimo pitanje navijačkih nereda Hrvatska se neće moći kandidirati za organizaciju ozbiljnijih međunarodnih natjecanja," istaknuo je Mateša.

Prvi čovjek HOO-a najavio je sastanak s ministrom financija, jer je u prvih šest mjeseci ove godine priliv sredstava od igara na sreću manji od očekivanog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara