IVA GAVEZ IZABRANA U RADNU GRUPU EUROPSKE KOMISIJE

? Predsjednica Komisije za skrb o ženama u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Iva Gavez izabrana je u članstvo Radne grupe Europske komisije za žene i sport. L

Naša bivša višestuka reprezentativka u taekwondou izabrana je na tu dužnost u Parizu gdje je od 23. do 25. travnja održana šesta Europska konferencije za žene i sport.

U protekle dvije godine, Europskom komisijom za žene i sport predsjedala je Francuska, a sljedeće dvije godine na čelu komisije bit će Austrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Izbor u Radnu grupu dokaz je aktivnosti Komisije za skrb o ženama u sportu HOO-a te angažiranosti u radu europskih tijela, a što je kulminiralo suorganizacijom sastanka održanog u sklopu Europske konferencije o sportu u Dubrovniku prošle godine" rekla je Iva Gavez, dodavši kako je ovaj izbor i obveza za daljnje jačanje položaja žena u sportu.

Tema 6. Europska konferencija za žene i sport, koja je održana pod pokroviteljstvom Francuskog olimpijskog odbora i Ministarstva za mladež i sport, bila je "Žene, sport i demokracija". Više od 600 sudionika je na 12 radionica imalo priliku izmjenjivati iskustva, što je na trodnevnoj konferenciji omogućilo bolji pregled statusa i zastupljenosti žena u sportu. Mreža suradnika diljem Europe prezentirala je svakodnevno metode zalaganja za ravnopravno sudjelovanje žena, kako rekreativnom tako i u vrhunskom sportu. Pregledom broja žena u izvršnim tijelima sportskih organizacija pojedinih zemalja, uočene su razlike i uglavnom niski postoci zastupljenosti, za čiji se porast zalaže i Međunarodni olimpijski odbora (MOO).

(Hina) xad yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara