KAMERUN I NIGERIJA U BORBI ZA MARTINSA

Nakon što su odigrali dvoboj četvrtfinala Afričkog kupa nacija Kamerun i Nigerija su nastavili međusobnu borbu, ali ovoga puta za Obafemi Martinsa (19).

Mladi napadač milanskog Intera našao se u središtu borbi dviju nacionalnih federacija. Premda je trebao nastupiti za Nigeriju na prvenstvu u Tunisu Martins je neočekivano promijenio odluku i odustao je od puta u Tunis. "Želim se koncentrirati na igre u Interu," poručio je početkom siječnja. Međutim, svega nekoliko dana kasnije u tajnosti je započeo pregovore s Kamerunom oko prelaska u tabor "Lavova".

Martins je rođen u regiji Bakassi, koja je do 2002. godine pripadala Nigeriji, no tada je odlukom Međunarodnog suda pripojena Kamerunu. "Kratko smo razgovarali i Martins je pokazao interes za našu reprezentaciju," kazao je predsjednik Kamerunskog nogometnog saveza, Mohamed Iya.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U taboru Nigerije odmah su demantirali navode svojih suparnika. "Martins je pripadnik nigerijskog plemana Yoruba i sve ostalo su gluposti. On je naš igrač," poručio je glavni tajnik Nigerijskog nogometnog saveza, Taiwo Ogunjobi.

(Hina) xdl ydl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara