Mario Ančić dočekan na splitskim Gripama

Mario Ančić dočekan na splitskim Gripama
SVEČANI doček nakon pobjede u finalu Davis Cupa hrvatskom tenisaču Mariju Ančiću i dijelu stručnog tima reprezentacije dr. Srđanu Matijaševiću i fizioterapeutu Robertu Prusu priređen je večeras u prepunoj velikoj dvorani sportskog centra Gripe u Splitu.

Obraćajući se velikom broju okupljenih, prekidan povicima oduševljenja i odobravanja, Mario Ančić svima je zahvalio na veličanstvenom dočeku koji su im priredili pozdravivši i Gorana Ivaniševića, Nikolu Pilića koji su bili spriječeni da večeras budu tu.

Kazao je kako mu je posebno drago što se ta fešta održava u njegovu rodnom gradu u kojemu je Hrvatska pobijedila u četvrtfinalu i polufinalu Davis Cupa.

"Drago mi je što sam i ja dočekao svoj dan, jer Split je uvijek znao dočekati svoje šampione", rekao je Ančić ne zaboravivši zahvaliti i roditeljima i svima koji su mu davali potporu, bez koje ni ovakvog uspjeha ne bi bilo.

"Bilo je krvavih dana i puno znoja, ali na kraju se maksimalno isplati", poručio je Mario Ančić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljenima se obratio predsjednik splitskog gradskog vijeća Željko Jerkov koji je istaknuo kako mu je "izuzetna čast i golemo zadovoljstvo u ime svih Splićana i grada Splita pozdraviti Marija Ančića koji je podario ovako veliki trofej Splitu".

"Zajedno s njima", kako je rekao, "mi smo u ovoj dvorani pobjedom nad Rumunjima i Rusima skovali tu zlatnu medalju koju su oni u Bratislavi ispolirali, a Ančićevim pobjedničkim poenom dobili smo četvrti briljant teniske povijesti Splita - Franulovića, Pilića, Ivaniševića i Ančića".

Mariju Ančiću te dr. Srđanu Matijaševiću i Robertu Prusu na sjećanje na taj trenutak, u ime grada Splita uručio je zlatnike s likovima cara Dioklecijana, utemeljitelja grada, i Svetoga Dujma splitskog nebeskog zaštitnika.

Proslavi su bili nazočni brojni splitski sportaši među kojima i Blanka Vlašić, Igor Boraska, brača Siniša i Nikša Skelin...

U programu proslave osvajanja Davis Cupa na Gripama, koji bi trebao potrajati nekoliko sati, sastavljenom po želji Marija Ančića, sudjeluju Giboni, Mladen Grdović, Klapa Cambi, Luka Nižetić te Marijan Ban i ostali.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara