Mirna Jukić ostaje bez austrijskih sponzora zbog navijanja za Hrvatsku?

Mirna Jukić ostaje bez austrijskih sponzora zbog navijanja za Hrvatsku?

HRVATICA Mirna Jukić koja je 2000. godine uzela austrijsko državljanstvo kako bi napredovala u plivačkoj karijeri, našla se na udaru austrijskih medija, te bi mogla ostati bez sponzora zbog toga što je tijekom Davis Cupa susreta između Hrvatske i Austrije navijala za Hrvatsku.

Naime, austrijski "Kleine Zeiting" žestoko je kritizirao Mirnu Jukić jer je u razgovoru za ORF odbila odgovoriti na pitanje za koju zemlju kuca njezino srce.

Mirna je, naime, na susretu Hrvatske i Austrije u Grazu u majici s logotipom "Bundeskanzleramta", jednog od ureda austrijske vlade, odnosno svog glavnog sponzora "Wustenrota", sjedila među hrvatskim navijačima i, naravno, navijala za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plivačica je u razgovoru za Novi list pojasnila o čemu se zapravo radilo: "U pauzi trećeg seta novinar ORF televizije me zamolio za kratki intervju. Pristala sam, kao i uvijek. Gospodin mi je postavio nekoliko bezobraznih pitanja, a ja sam mu odgovorila istom mjerom. Pitao me nešto u stilu za koga kuca moje srce. Rekla sam mu da će pobijediti bolji i neka misli što hoće. Čovjek se naljutio i u komentaru poručio naciji da sam u Austriju došla uzeti novce, a ne napredovati u karijeru. Strašno."

"Svi koji me dobro poznaju znaju da sam navijala za Hrvatsku, a ne protiv Austrije. Tko je dovoljno pametan zna kako se osjećam." - dodala je.

"Čula sam da sponzorima nije drago, da bi moglo biti problema. Nadam se da će sve biti u redu. Neka misle što hoće, no Austrijanci ne mogu kupiti moje osjećaje." - zaključila je Mirna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara