Otvorena XVI. europska konferencija o sportu

NA PRIGODNOJ svečanosti u Dubrovačkom hotelu Excelsior večeras je otvorena XVI. europska konferencija o sportu.

U ime pokrovitelja, Vlade Republike Hrvatske, 170 sudionika iz 30 zemalja Europe i Argentine pozdravio je potpredsjednik Vlade Ante Simonić koji je istaknuo zadovoljstvo što će naša zemlja biti domaćin konferencije na kojoj će predstavnici vladinih i nevladinih organizacija u naredna dva dana pod sloganom "Učinimo sport atraktivnim za sve" raspravljati i iznositi svoja zapažanja na području sporta za sve, ali i u menedžmentu, planiranju, dizajnu i arhitekturi.

Ministar prosvjete i sporta Vladimir Strugar naglasio je da je naša mala zemlja u svijetu poznata po sportu, ali u njoj se tek 10 posto stanovnka stalno ili povremeno bavi sportom za kojega se izdvaja samo 0,03 posto iz Državnog proračuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša zaželjevši sudionicima uspješan rad izrazio je uvjerenje da će Rijeka uskoro dobiti domaćinstvo Mediteranskih igara 2009. godine.

Dožupan Dubrovačko-neretvanske županije Pero Mišković podsjetio je na bogatu športsku povijest Dubrovnika, a gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica posebno je pozdravila savjetnika glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Kofija Annana za sport i mir Adolfa Ogia koji će takoder sudjelovati u radu konferencije.

Adolf Ogi, koji je u dva navrata bio predsjednik Švicarske komfederacije, dobio je veliki aplauz kada je pozdrave Glavog tajnika Ujedinjenih naroda izrekao na hrvatskom jeziku, naglašavajući da je sport najbolji učitelj za mlade ljude.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara