Pavlek: Ništa ne skrivamo kad je Janica u pitanju

NAKON što je najbolja skijašica svijeta Janica Kostelić sinoć, po četvrti puta u posljednjih sedam mjeseci, operirala desno koljeno, direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek sazvao je novinarsku konferenciju kako bi detaljno pojasnio zdravstvenu situaciju trostruke olimpijske pobjednice.

"Nemamo razloga ništa skrivati. Želimo razjasniti cijelu situaciju kako bi zustavili širenje lažnih informacija", izjavio je danas Vedran Pavlek, te potom detaljno pojasnio kroz kakve je probleme posljednjih mjeseci prolazila snježna kraljica.

Prvi put Janica je koljeno operirala nakon završetka skijaške sezone. Međutim, bolovi su se nastavili, pa je i drugi put morala pod nož. Obrađen je menisk. No, kako niti nakon drugog operativnog zahvata bolovi nisu prestali, pobjednica Svjetskog kupa morala je i treći put "otvarati" koljeno.

Nakon operacije kod dr. Christiana Schenka u Schrunsu situacija se smirila. Janica desetak dana nije osjećala bolove, ali se nakon dolaska na Hinterux bol vratila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Janica je prošla sve pretrage. Tražili smo mišljenje najboljih hrvatskih stručnjaka. Neki su bili za operaciju, neki nisu. Konzultirali smo i dr. Schenka, nakon čega smo se odlučili za operaciju", kazao je Pavlek.

Dr. Schenk je izveo artroskopiju koljena. Na području lateralnog meniska odstranjena je cista, a da pritom nije diran menisk. Također, u koljenu su pronađeni mali komadići hrskavice koji su očišćeni. Uz, to pronađen je manji dio, pretpostavlja se, hrskavice, veličine kamenčića, koji je uz cistu izazivao bol. Taj komadić nije bio vidljiv niti na jednoj rendgenskoj snimci i prava je sreća što ga je dr. Schenk pronašao, napomenuo je.

"Janica će ostati u Schrunsu na rehabilitaciji najmanje četiri tjedna, a možda i šest, zavisno o brzini oporavka. Ne želimo ništa riskirati. Nije bitno vrijeme oporavka, najvažnije je da se Janica posve oporavi", dodao je Pavlek.

Predviđa se da će s treninzima na snijegu Janica započeti u drugoj polovici studenoga, a u natjecanje Svjetskog kupa mogla bi se uključiti oko Nove Godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara