Vijeće HOO-a raspravljalo o pismu HRS-a

Piše:
srijeda, 14.4.2004. 19:28
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

POD predsjedanjem predsjednika Zlata Mateše, a u odsutnosti Perice Bukića, Antuna Vrdoljaka, Goranka Fižulića i Vlatka Markovića, danas je u Selcu održana 15. sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na kojoj je između ostalog, raspravljano i o pismu Hrvatskog rukometnog saveza od 7. travnja 2004. godine upućenog članicama HOO-a.

S tim u vezi članovi Vijeća jednoglasno su donijeli nekoliko zaključaka. Vijeće HOO-a ne osporava pravo svake članice HOO da pokreće bilo koju statutarnu inicijativu u primjerenoj formi, ali oštro upozorava da neće dozvoliti neprimjereno i neistinito blaćenje HOO u sredstvima javnog priopćavanja i u komunikaciji sa članicama HOO-a, a koje značajno ruši ugled HOO.

Vijeće HOO-a odbacuje način, a posebno vrijeme, u kojem se zahtjev postavlja 120 dana prije nastupa hrvatskih olimpijaca na Olimpijskim igrama u Ateni i šest mjeseci prije redovne izborne sjednice opće skupštine HOO-a.

Članovi Vijeća utvrdili su da su navodi u pismu HRS-a, upućenog članicama HOO-a, u potpunosti neistiniti. Osim toga, to pismo sadrži eksplicitne, teške kvalifikacije rada Stručne službe i tijela HOO-a, te će se utvrđivanjem autentičnosti potpisa toga pisma poduzeti sve raspoložive zakonske i statutarne mjere za njihovo sankcioniranje. Vijeće HOO je jedinstveno u tome da će djelujući u okviru Statuta i drugih akata HOO-a osigurati primjereno funkcioniranje sustava u športu, priprema i odlaska sportaša, kao i sve druge tehničke uvjete za njihov nastup na Olimpijskim igrama u Ateni."

Uz ove zaključke, Vijeće HOO jednoglasno je usvojilo izvješće o pripremama za Olimpijske igre u Ateni za koje je nastup do sada osigurao 61 sportaš, a očekuje se maksimalna brojka od 85 do 100 sportaša.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.


Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije