Vulić smijenjen, Nadoveza trener do kraja sezone

Vulić smijenjen, Nadoveza trener do kraja sezone

UPRAVNI odbor Nogometnog kluba Hajduk smijenio je trenera Zorana Vulića i na tu dužnost za posljednja tri prvenstvena kola imenovao Petra Nadovezu. Ta je odluka donesena konsenzusom nakon sastanka koji je trajao sat i pol, potvrdio je predsjednik Uprave Branko Grgić.

Prema Grgićevim riječima, Vuliću je Hajduk zahvalan za do sada postignute rezultate i za dobru suradnju, ali je naglasio kako "u ovakvoj situaciji kada Dinamo preuzima prvo mjesto, momčadi je potreban psihološki šok, jer nije sve gotovo, a Petar Nadoveza može to postići."

Novoimenovani trener Hajduka Petar Nadoveza novinarima je kazao kako zna da će biti vrlo teško nakon derbija u Maksimiru, ali i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi koji radimo u klubu i živimo s njim moramo prihvatiti odluku Uprave ili otići. No, onaj tko radi uvijek se nada, a ja se nadam da se ovi momci mogu stisnuti, da mogu odraditi prvenstvo do kraja i dobiti još te tri utakmice. Igrači moraju dati više od sebe, preuzeti odgovornost i shvatiti da nitko umjesto njih neće i ne može igrati, ni trener ni Uprava, nego oni sami", zaključio je Nadoveza.

"Neka se ponovi ono što je Nadoveza već jednom napravio kada je preuzeo klub, izvukao ga i osvojio Kup. Zajedničkim radom trebamo pokušati vratiti ono što smo malo poljuljali, a to je naslov prvaka", poručio je prvi čovjek Hajduka, dodajući kako će klub i dalje biti korektan prema Vuliću kako je i on do sada bio prema klubu.

Zoran Vulić je, prema pisanju Jutarnjeg lista, bio iznenađen potezom Upravnog odbora kluba.

"Tako ne radi veliki klub, ovo je ispod Hajdukove razine! Jedino mi je drago što će me naslijediti moj učitelj i trener Pero Nadoveza. Ali, nažalost, i on će trajati samo tri utakmice. Ne sumnjam da će dobro odraditi posao, ali pouzdano znam da su s novim trenerom već razgovarali." - izjavio je Vulić, implicirajući kako bi novi trener Splićana mogao biti sadašnji trener Rijeke, Ivan Katalinić.

Nadoveza je do sada radio u Hajdukovoj omladinskoj školi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara