WTA Berlin: Šprem propustila Venus Williams

HRVATSKA tenisačica Karolina Šprem nije se uspjela plasirati u finale 1.3 milijuna dolara vrijednog WTA turnira u Berlinu. Bolja od naše najbolje igračice bila je treća nositeljica Venus Williams sa 2-6, 6-3, 6-4.

Šprem je imala veliku priliku ostvariti najveći rezultat karijere, ali u ključnim trenucima dvoboja nekadašnja prva igračica svijeta imala je više prisebnosti i sreće.

Naša tenisačica sjajno je krenula u meč, dva puta oduzela servis Amerikanki i povela sa 4-0. Tu je prednost Šprem zadržala do kraja i riješila prvi set u svoju korist sa 6-2.

No, već na startu drugoga seta Williams je oduzela početni udarac Šprem, povela sa 2-0, naša igračica odmah je vratila izgubljeni servis, ali potom je pri rezultatu 3-4 još jednom popustila na svom početnom udarcu, te je Amerikanka izborila treći set.

Zbog ozljede butnog mišića Williams, početak trećeg seta je nešto kasnio, a potom je naša igračica krenula silovito kao i u prvoj dionici igre, te je vrlo brzo bilo 3-0. Ipak, Amerikanka je vratila "break", smanjila na 3-2, a potom pri rezultatu 3-3 još jednom oduzela servis mladoj Varaždinki iako je u toj igri Šprem imala 40-15, te potom i još dvije prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pri vodstvu Williams 4-3, Šprem je imala 0-40 na servis Amerikanke za povratak izgubljenog servisa, ali nije uspjela iskoristiti niti jednu od tri vezane lopte za povratak u meč.

REZULTATI, POLUFINALE:

Venus Williams (SAD/3) - KAROLINA ŠPREM (HRV) 2-6, 6-3, 6-4

Amelie Mauresmo (FRA/2) - Jennifer Capriati (SAD/6) 6-2, 6-0Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara