36 hrvatskih izlagača na sajmu knjiga u Frankfurtu

NA 55. međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, koji će se održati od 8. do 13. listopada, izlagat će 36 hrvatskih nakladnika, priopćeno je danas u Zajednici nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore.

Ovogodišnji zajednički nastup knjižara imat će znatno jaču kulturnu stranu, a komercijalni će se duo prepustiti nakladnicima, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Zajednice Zdenko Ljevak. Time ćemo ukloniti primjedbe o trošenju novaca poreskih obveznika, dodao je.

Izložbeni prostor na kojem će štandove zakupiti hrvatski nakladnici zauzima 200 četvornih metara.

Sajamski troškovi iznosit će 650 tisuća kuna, koje će sponzorirati Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Gradsko Poglavarstvo Zagreba, Hrvatska gospodarska komora, te tvrtke Croatia airlines i Badel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na otvorenju štanda bit će nazočan hrvatski ministar Antun Vujić te hrvatska veleposlanica u Njemačkoj Vesna Cvjetković-Kurelec.

Prema programu, na hrvatskom štandu prvog dana će se predstaviti autori Julijana Matanović, Nedjeljko Fabrio i Zoran Ferić, kada će biti otvoren i Dan Republike Hrvatske na FS-u te će, kao i dan kasnije, nastupiti kantautor Ibrica Jusić.

Drugog dana bit će predstavljeno njemačko izdanje Veljka Barbierija "Canzoniere der Dalmatinischen Kueche" te održan stručni skup o promicanju književnosti manje poznatih jezika na primjeru Zaklade za produkciju i prijevode nizozemske književnosti.

Trećeg dana hrvatski štand ugostit će projekt "Mali jezici - velike literature: autori iz Jugoistočne i Srednje Europe", a zadnjeg dana, u subotu, bit će održana tribina "Hrvatska knjiga - most prema svijetu" na kojoj će bivši studenti hrvatskih sveučilišta u Njemačkoj govoriti o novim izdanjima.

Osim toga, u okviru projekta "Mali jezici - velike literature..." na štandovima drugih zemlja te u Ikonenmuseumu u Franfurtu nastupit će Zoran Ferić, Julijana Matanović i Nedjeljko Fabrio.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara