ANNAN OD CIPRANA TRAŽI DA ISKORISTE JEDINSTVENU PRILIKU

Glavni tajnik UNa Kofi Annan u četvrtak je pozvao Ciprane da iskoriste jedinstvenu priliku za ponovnim ujedinjenjem otoka, na način da se odluče za usvajanje plana o rješenju tog pitanja na referendumu koji će se održati 24. travnja. L

"Glavni tajnik u potpunosti poštuje želje stanovništva i neće se miješati u njihovu odluku", istaknuo je Annanov glasnogovornik Fred Eckhard. No Annan "ističe kako Ciprani imaju jedinstvenu priliku da se njihova zemlja ponovno ujedini te se nada da će je iskoristiti dok je još vrijeme", kaže se u priopćenju.

Predsjednik ciparskih Grka Tasos Papadopulos u srijedu stanovnike južnog dijela otoka (na kojemu žive ciparski Grci) pozvao da na listiću 24. travnja zaokruže "ne". Čelnik ciparskih Turaka Rauf Denktash također je odbacio predloženi plan, no prema istraživanju javnog mišljenja na turskoj strani otoka mogao i prevladati odgovor "da".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni tajnik bio je vrlo razočaran kad je saznao da Tasos Papadopulos poziva stanovnike da odbace njegov plan", rekao je Eckhard. Suprotno tomu "Denktashovo protivljenje Annanovom prijedlogu traje otprije."

(Hina) xmh ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara