ANNAN ZATRAŽIO OD IZRAELA DA BOLJE ZAŠTITI CIVILE U GAZI

Glavni tajnik UNa Kofi Annan pozvao je u ponedjeljak Izrael da se pobrine za izbjegavanje civilnih žrtava u gusto naseljenim područjima nakon što su izraelske snage ubile tri dječaka u operacijama u dva izbjeglička logora u Gazi.

"Glavni tajnik jako žali zbog izraelskih vojnih napada do kojih je došlo jučer u gusto naseljenom području pojasa Gaze u kojima je ubijeno najmanje 14 Palestinaca, a deseci su ranjeni. Među mrtvima je nekoliko djece", rekao je glasnogovornik UN-a Fred Eckhard.

"On poziva izraelsku vladu da poštuje svoje obveze prema međunarodnom humanitarnom pravu kako bi izbjegla civilne žrtve i da se uzdrži od primjene nesrazmjerne sile u gusto naseljenim područjima", rekao je Eckhard novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izraelske su snage izvršile napade u Gazi dan nakon što je šest Palestinaca poginulo u neuspjelom napadu na prijelazu Erez. Hamas, Islamski džihad i brigade mučenika al-Aqsa zajedno su preuzeli odgovornost za taj napad.

Annan "izražava duboko žaljenje zbog bezobzirne akcije palestinskih ekstremista" na prijelazu Erez preko kojeg svakodnevno prolazi osoblje UN-a kao i stotine Palestinaca, rekao je Eckhard.

(Hina) xkga ysv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara