Banja Luka: Oporbeni prosvjed završen bez incidenata

PROSVJED kojeg su u Banjaluci organizirale oporbene stranke pod nazivom "Ovako dalje ne može", a čiji je cilj raspisivanje izvanrednih općih izbora u BiH i Republici Srpskoj, završen je u utorak rano poslijepodne bez incidenata.

Prosvjed je zaključio čelnik Saveza neovisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, govorom u kojem je istaknuo da je "današnji skup vrijeme kraja Srpske demokratske stranke (SDS) i njene priče o Srbima".

On je u svom istupu kazao da sadašnjoj vlasti RS-a ostaje šest mjeseci do izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ukoliko vlast ne shvati današnju poruku", kazao je Dodik, "onda neka joj je za nekoliko tjedana Bog na pomoći".

Čelnik SNSD-a optužio je čelnika SDS-a (i predsjednika parlamenta RS-a) Dragana Kalinića kao osobu koja se okoristila svojom funkcijom, podsjetivši na "pljačke koje se u Telekomu, Carini i Srpskim šumama odvijaju pod kišobranom SDS-a".

Dodik se na kraju, na čelu prosvjedne povorke, uputio prema Banskome dvoru gdje je, kao simboličnu poruku predsjedniku RS-a Draganu Čaviću ostavio glasačku kutiju s natpisom "Predsjedniče - izbori!".

Današnji skup, za koji je angažirano oko 1500 policajaca, prošao je, prema policijskim izvorima, bez incidenata. Na skupu, kojeg su osim SNSD-a organizirali i Socijalistička partija RS (SPRS), Demokratski narodni savez (DNS) i Demokratski savez umirovljenika, sudjelovalo je oko 15,000 osoba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara