Banski dvori: Od iduće godine ponovo financijska policija

S POČETKOM iduće godine s radom bi ponovno trebala početi Financijska policija, doznaje se u Banskim dvorima gdje zakonski tekst o toj službi koji je ukinula bivša vlast, očekuju već idući mjesec.

Osim podataka da je izrada tog zakona pri kraju, druge pojedinosti u Banskim dvorima nisu željeli iznositi.

Najavili su međutim donošenje novog Zakona o javnoj nabavi koji bi trebao voditi računa o primjedbama hrvatskih poduzetnika, ali i interesima domaćih proizvođača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je postojeći Zakon o javnoj nabavi manjkav, govori podatak da je prošle godine zaprimljeno gotovo 3,5 tisuće zahtjeva za sklapanjem izravne pogodbe, čime se zapravo željelo izbjeći natječaj.

Nezadovoljstvo poduzetnika, te brojne žalbe nadležnoj komisiji upućuju kako Vlada vjerojatno neće ići samo na izmjene postojećeg zakona, nego na donošenje posve novog.

Iz Banskih dvora najavljuju i više kadrovskih rješenja u Minstarstvu financija - kao novost planira se imenovati pomoćnika ministra za unutarnji nadzor. Uskoro se očekuje i popunjavanje upražnjenog mjesta državnog rizničara, a posao glasnovornice u tom ministarstvu od 1. lipnja preuzima Sanja Bach nekadašnja novinarka i glasnogovornica Ministarstva gospodarstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara