BiH mediji: Sanader u ofenzivi protiv Pašalića

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader najavio je potporu naporima za učvršćenjem HDZ-a BiH te posebice upozorio da se ne smije dopustiti pokušaj "pašalićevaca" da bitno utječu na tu stranku, zaključak je gotovo svih bosansko-hercegvačkih dnevnih listova koji u četvrtak izvješćuju o Sanaderovu posjetu Mostaru i razgovorima što ih je tamo vodio.

Mostarski "Dnevni list" na naslovnici citira Sanadera i njegovu izjavu da nije došao razbijati HDZ BiH jer drži da je ta stranka od iznimnog značenja za hrvatski narod u cijeloj BiH. Ovaj list također ističe Sanaderov poziv da se ne dopusti formiranje Pašalićevog Hrvatskog bloka u BiH što, kako je rekao, nije miješanje u unutarnje stvari susjedne zemlje nego "sugestija da se ne ide za gubitnikom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I bosanskohercegovačko izdanje "Večernjeg lista" na naslovnoj strani donosi priču o Sanaderovom obračunu s Pašalićevim sljedbenicima u BiH. "HDZ BiH treba se rješiti Pašalićevaca", veliki je naslov u tom listu koji citira Sanaderovu tvrdnju da se ne može dopustiti da se Hrvatski blok stvara razbijanjem HDZ-a.

Sarajevski su mediji nešto biše pozornosti posvetili Sanaderovu susretu s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Adnanom Trezićem i najavi daljnjeg poboljšanja odnosa između dviju zemalja, no također pišu i o njegovu razgovoru s predsjednikom HDZ-a BiH Barišom Čolakom te pozivu na očuvanje stranačkog jedinstva.

"Oslobođenje" u svom izvješću iz Mostara zaključuje da je Sanadrov istup zapravo podgrijao ranije spekulacije o mogućem raskolu unutar HDZ-a BiH što su se pojavile nakon nedavna posjeta veće skupine članove te stranke Zagrebu i to bez znanja stranačkog predsjednika Čolaka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara