Bivši irački ministar informiranja se možda nikada neće vratiti u Irak

BIVŠIirački ministar informiranja Mohammed Saeed al Sahaf, popularno nazvan "Komični Ali", nenadano se u petak pojavio u Abu Dhabiu, ističući kako se možda nikada neće vratiti u Irak.

"Kada napustim neko mjesto, uvijek mislim da se možda neću nikada vratiti, no radim na tome i molim se Bogu da mi, jednog dana omogući povratak u Bagdad", izjavio je na televizijskoj postaji u Abu Dhabiju.

Sahaf (63) je, tijekom rata, zbog svojih neustrašivih izjava, u očima stanovnika arapskog svijeta, postao vrst neobičnog medijskog heroja. No gledatelji zapadnog svijeta su na njegove izjave s podsmijehom reagirali.

Svoj je nadimak dobio zbog izjava kako su američke snage pretrpjele poraz u času kad su one ulazile u Bagdad, kao i zbog običaja da konferencije za novinare održava naoružan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Svi smo mi Arapi braća, ali čovjek uvijek teži povratku na rodnu grudu", rekao je Sahaf nakon slijetanja na aerodrom u Abu Dhabiu.

Sahab, koji se nije nalazio na popisu "najtraženijih osoba", pušten je na slobodu u lipnju, nakon što se predao američkim snagama u Bagdadu.

(Hina) mg sdZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara