Bivši ravnatelj Talijanske drame Damiani tuži riječku pročelnicu za kulturu

Bivši ravnatelj Talijanske drame HNK "Ivana pl. Zajca" u Rijeci Aleksandar Damiani uložio je danas Općinskom sudu u Zagrebu privatnu tužbu protiv pročelnice Odjela gradske uprave za kulturu Ivanke Persić zbog kleveta i uvrjeda za koje tvrdi da je ona iznijela u dnevnom listu "Vjesniku".

Damiani je za Hinu rekao da će tražiti između 500 tisuća i milijun kuna naknade za pretrpljene duševne boli, najavivši da će sav novac dati u dobrotvorne svrhe. Odvjetnik u tom postupku bit će mu Željko Olujić.

Damiani u tužbi tvrdi da je Persić u tekstu objavljenu u "Vjesniku" od 25. svibnja 2004. iznijela više neistina i uvrjeda u vezi s njegovim djelovanjem na mjestu ravnatelja Talijanske drame. Među ostalim, u tužbi se citiraju dijelovi teksta iz "Vjesnika" u kojima Persić tvrdi da je Damiani Talijansku dramu poistovjetio sa sobom, da je "temeljem prozirnog ugovora" velik dio novca TD-a isplaćivao sam sebi i da je primao "honorar za tzv. umjetnički konzalting unutar TD".

Nadalje se u tužbi navodi da je Persić u tom tekstu rekla kako je očito da je Damiani povrijedio sve kolektivne ugovore i obveze po Zakonu o radu, da brojne troškove nije proknjižio te kako sumnja da je riječ o pranju novca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damiani je zbog sukoba s intendanticom riječkog HNK Mani Gotovac, koja ga je optužila da je autokratski i bez suradnje s njom vodio Talijansku dramu HNK, da je premašivao iznose troškovnika za pojedine predstave koje poslije nije dokumentirao te da je u istom razdoblju broj gledatelja predstava te drame bio vrlo malen, 24. svibnja ove godine dobio izvanredni otkaz.

U tijeku je spor o tom prekidu ugovora o radu, a drugo ročište će biti početkom rujna.

(Hina) xdsil yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara