Bjelovar posjetili talijanski gospodarstvenici zainteresirani za ulaganje u slobodnu zonu

GOSPODARSTVENICI talijanske pokrajine Emilije Romagne završili su dvodnevan uzvratni posjet Bjelovaru gdje su se zanimali za mogućnosti ulaganja u slobodnu zonu.

Nakon što su nedavno bjelovarske gospodarske mogućnosti predstavljene u toj pokrajini, talijanski su gospodarstvenici u Bjelovaru obišli nekoliko metalskih tvrtaka i obrtničkih radionica kao što su Ljevaonica "Bjelovar", proizvođači traktora Prima Commerce, Hittner i druge.

Talijanske poduzetnike najviše zanima izgradnja pogona za proizvodnju dijelova za poljoprivredne strojeve u slobodnoj zoni u kojoj bi se moglo zaposliti 70-ak radnika. Predsjednik industrijske korporacije "Yama" Ariello Bartolli izjavio je da su u Bjelovaru vidjeli "izvrsne stvari", dobili "izvrsne prijedloge" te kako vjeruje da Bjelovar može biti dobar izbor. Rekao je da će vjerojatno potpisati pismo namjere i vjerojatno doći u Bjelovar, a u Hrvatsku sigurno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je u pokrajini Emiliji Romagni nezaposlenost samo dva posto, a gospodarski je i poslovni prostor prenapučen i zato skupocjen, tako da bi i premještanje pogona čak u Bjelovar ili otvaranje novog za poduzetnike bilo isplativo. Bartolli je rekao da ne žele ući u zajedništvo s hrvatskom tvrtkom, nego da žele otvoriti vlastitu tvrtku.

Odluka talijanskih gospodarstvenika, čija korporacija vrijedi 400 milijuna eura, znat će se u jesen.

Bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić istaknula je da je gradu u interesu da stranci ulažu u zonu, ali u proizvodne pogone, a ne trgovinu, te da za svoje kooperante uzimaju hrvatske tvrtke. Također je istaknula da hrvatska strana nudi stručnu i obrazovanu radnu snagu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara