Blair: Bombaški napad u Madridu napad je na demokraciju

BRITANSKI premijer Tony Blair u petak je četverostruki bombaški napad u Madridu nazvao napadom na "glavna načela slobode i demokracije", te je svoje sugrađane pozvao na veći oprez kad je riječ o terorističkim prijetnjama jer bi se one mogle dogoditi u bilo kojoj velikoj zemlji u svijetu.

"Večeras će u Španjolskoj na ulice izaći milijuni ljudi, a mi ćemo duhom i solidarnošću biti uz njih. Ovo je borba koja se ne odnosi samo na Španjolsku nego se tiče cijelog svijeta", kazao je Blair, dodavši kako svaka generacija ima neki svoj rat, aludirajući na Drugi svjetski rat i Hladni rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Generacija mojeg oca borila se protiv nacizma, moja je generacija stasala uz Hladni rat, a ovaj, novi rat, vodi se protiv opasnih fanatika", kazao je britanski premijer.

"Moramo biti vrlo oprezni u pogledu terorističkih prijetnji, jer su sve velike zemlje svijeta suočene s istom prijetnjom. Moramo pokušati obraniti naš dosadašnji način života", rekao je Blair.

Dolazak na večerašnji mimohod u Madridu najavili su neki europski dužnosnici, poput francuskog premijera Jeana-Pierrea Raffarina, predsjednika Europske komisije Romana Prodija, šefa talijanske vlade Silvija Berlusconija, te zamjenika britanskog premijera Johna Prescotta i državnog tajnika za europska pitanja Denisa MacShanea, koji će predstavljati Veliku Britaniju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara