Blairov kabinet: Sadamovo pogubljenje izvedeno je na potpuno neprihvatljiv način

Blairov kabinet: Sadamovo pogubljenje izvedeno je na potpuno neprihvatljiv način

BRITANSKI premijer Tony Blair progovorit će protiv načina egzekucije Sadama Huseina, potvrdili su dužnosnici Downing Streeta CNN-u.

Istovremeno, Blair će pružiti podršku istrazi o načinu pogubljenja bivšeg iračkog diktatora 30. prosinca prošle godine. Pritom će se zalagati da se ostali Sadamovi zločini ne zaborave.

Čelnik Velike Britanije dokazat će da "podržava iračku istragu i da vjeruje kako je način pogubljenja bio sasvim neispravan. Ipak, to ne smije dovesti do zaboravljanja zločina koje je Husein počinio". - kaže CNN-ov izvor.

Podsjećamo, irački vođe našli su se pod žestokom kritikom javnosti nakon što je objavljena kriomce snimljena snimka pogubljenja Sadama na kojoj se vidi da je bio ponižavan i da je cijeli proces obavljen u posve neprimjerenom duhu.

Britanski ministar financija i mogući Blairov nasljednik u laburističkoj stranci, Gordon Brown, dijeli Blairovo mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je to, naravno, nešto čega se iračka vlada duboko srami. Ništa nije napravljeno kako bi se smanjile napetosti između šijitske i sunitske strane." - rekao je Brown.

"Čak i ljudi koji se, za razliku od mene, zalažu za smrtnu kaznu, ovako nešto smatraju potpuno neprihvatljivim. Zadovoljan sam što je pokrenuta istraga i nadam se da će neki iz ovoga naučiti neku lekciju, kao što smo to već imali prilike u tolikim drugim slučajevima vezanima uz Irak." -završio je. 

V.Š.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara