Bozanić: Odluku shvaćam i prihvaćam kao pokazatelj privrženosti Svetoga Oca hrvatskom narodu i crkvi u Hrvatskoj

ODLUKU pape Ivana Pavla II. da me na konzistoriju 21. listopada uvrsti u članstvo kardinalskog zbora Svete Rimske Crkve shvaćam i prihvaćam kao još jedan pokazetelj privrženosti Svetoga Oca hrvatskom narodu i Crkvi u Hrvatskoj, što smo na osobit način mogli doživjeti prigodom njegova trećeg pastoralnog pohoda Hrvatskoj, izjavio je zagrebački nadbiskup Josip Bozanić na vijest da je Papa na današnjem Angelusu objavio njegovo ime među novim kardinalima.

Zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića ta vijest zatekla je na svečanoj euharistiji u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici u sklopu proslave 40. obljetnice Družbe sestara Kraljice svijeta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest da će zagrebački nadbiskup na konzistoriju 21. listopada biti proglašen kardinalom nazočnim je vjernicima objavio potpredsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Ivan Prenđa, nakon čega je u župnoj velikogoričkoj crkvi odjeknuo pljesak, a na crkvi su se oglasila zvona.

Po riječima nadbiskupa Bozanića, njegovo imenovanje kardinalom nije važno samo za Zagrebačku nadbiskupiju, nego i za cijelu Crkvu u Hrvatskoj i izvan nje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara