Britanija prestala izdavati vize Rumunjima i Bugarima zbog lažnih dokumenata

BRITANSKA je vlada u utorak odlučila uvesti privremenu zabranu izdavanja viza Rumunjima i Bugarima zbog korištenja lažnih dokumenata pri podnošenju zahtjeva, a vlade u Bukureštu i Sofiji zatražile su u srijedu da službeni London što prije razmotri opoziv takve odluke.

Naime, britanski ministar unutarnjih poslova David Blunkett suspendirao je postupke izdavanja viza Rumunjima i Bugarima nakon informacija da su mnogim podnositeljima zahtjeva iz tih dviju zemalja vize izdane na temelju lažnih dokumenata. Blunkett je najavio da će u britanska veleposlanstva u Bukurešt i Sofiju poslati inspektore kako bi istražili o čemu se točno radi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjska vlada izrazila je zabrinutost i iznenađenje takvom odlukom i zatražilo da se ona ukine što je prije moguće. Bukurešt je ponudio "potpunu suradnju u istrazi" koju je pokrenuo London kako bi se razjasnilo o čemu je točno riječ.

Glasnogovornik bugarskog ministarstva vanjskih poslova izjavio se da ova "kratkoročna" mjera nije odrazila na bilateralne odnose između dviju zemalja i izrazio nadu da će uskoro biti ukinuta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara