Britanski laburisti izgubili jedno mjesto u parlamentu

LABURISTIČKA stranka britanskog premijera Tonya Blaira izgubila je jedno mjesto u parlamentu na izborima u Leicesteru, u središnjoj Engleskoj.

Izbore u izbornom okrugu Leicester-jug dobili su liberalni demokrati, koji su se žestoko protivili ratu u Iraku. Parmjit Singh Gill, kandidat liberalnih demokrata, pobijedio je laburističkog kandidata s više od 1600 glasova prednosti. Na parlamentarnim izborima 2001. laburisti su u toj izbornoj jedinici pobijedili s više od 13.000 glasova prednosti.

"Opravdanje koje je Tony Blair dao za potporu Georgeu Bushu bilo je krivo", rekao je Singh nakon što su objavljeni rezultati izbora. "Ljudi u južnom Leicesteru progovorili su u ime britanskih građana. Njihova poruka je da je premijer iznevjerio i izgubio njihovo povjerenje. On bi se trebao ispričati i to odmah", rekao je liberalni demokrat Parmjit Singh Gill.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laburisti su se jedva provukli u drugoj izbornoj jedinici u Birminghamu, gdje je njihov kandidat pobijedio s 460 glasova razlike, dok su na izborima 2001. imali 12000 glasova prednosti.

Jedina utjeha za Tonya Blaira je da su njegovi glavni protivnici iz Konzervativne stranke zauzeli treće mjesto u obje izborne jedinice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara