Čehok: Varaždin prednjači po izdvajanjima u osnovno školstvo

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok izjavio je danas da je "po visini izdvajanja iz proračuna za osnovno školstvo iznad zakonski određena minimalna pedagoškog standarda Varaždin među vodećim gradovima u Hrvatskoj".

"Ulaganja u obrazovanje dugoročno su najisplatljivija i ne podižu samo obrazovnu razinu građana nego pozitivno djeluju na građansko osvješćivanje i jačanje građanskih inicijativa", rekao je Čehok na konferenciji za novinare u prostoru nedavno obnovljene II. osnovne škole.

Također je kazao kako gradski proračun pomaže i srednje i visoko školstvo, a i za predškolski odgoj svake se godine izdvaja sve više novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zamjenik gradonačelnika Tomislav Bogović najavio je kako će ove godine iz gradskog proračuna za kapitalna ulaganja u osnovno školstvo biti izdvojeno dvostruko više novca od minimalnoga pedagoškog standarda. Istodobno je, dodao je, iz državnog proračuna za veće investicije u varaždinsko osnovno školstvo za prvo ovogodišnje tromjesečje planirano trećinu manje novca nego prošle godine. Trenutačno se najviše ulaže u gradnju športske dvorane III. osnovne škole, koju tri godine financira gradski proračun.

Govoreći o zaštiti školske imovine i sigurnosti djece u osnovnim školama, Bogović je kao jednu od mogućnosti naveo uvođenje videonadzora ili pak zaštitarske službe, o čemu bi se trebali očitovati i roditelji, koji bi u tom slučaju sudjelovali s 200 kuna po školskoj godini.

(Hina) xmzag yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara