CERD pozdravlja pozitivan avis Hrvatskoj

CENTAR za razvoj demokracije (CERD) pozdravio je danas odluku Europske komisije o pozitivnom avisu Hrvatskoj, smatrajući da je tome najvećim dijelom doprinio rad nevladinih udruga za zaštitu ljudskih prava i razvoj civilnog društva.

"Parade vladajućih u nadmetanjima s bivšim vladajućim u tome tko je više doprinio tom pozitivnom avisu - samo je dodvoravanje stolici na vlasti - ali ne i iskrena težnja da se postane dijelom Europe", navodi CERD u današnjem priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se htjelo postati dijelom Europe moglo se to još davno uraditi, ne ispisivanjem ispraznih odgovora na europski upitnik, već primjenom europskih normi i ponašanjem u praksi - a ta znači bezuvjetni povrat oko 350.000 protjeranih Srba i sve njihove imovine, te kažnjavanje ratnih zločina, jer do danas niti jedan Hrvat nije pravomoćno osuđen za zločine koji su objektivno kvalificirani i opisani i u haškim optužnicama", tvrdi CERD u priopćenju.

CERD zaključuje da će "stoga najbolji branitelj prava građanske Hrvatske, a osobito protjeranih građana - biti institucije i mehanizmi zaštite EU".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara