Crkva osudila istospolne brakove

CRKVA je u četvrtak oštro osudila istospolne brakove, ocijenjujući kako su takvi brakovi "suprotni moralu" i "štetni za pravilan razvitak ljudskoga društva".

Ta je osuda sadržana u dokumentu o "ocijenama glede projekata zakonskog priznavanja ujedinjenja homoseksualnih parova", koji je objavljen u Vatikanu.

"Politička zajednica koja legalno priznaje ujedinjenje homoseksualaca daje političku normu koja je jako nepravedna", piše u dokumentu Kongrekacije za nauk vjere.

Monsignor Angel Rodriguez Luno, profesor papinskog sveučilišta Santa Croce, u vatikanskom dokumentu piše o moralno-političkim pogledima na zakone kojima se priznaju homoseksualni brakovi a koji se uvode u nekim zemljama.

Takvi zakonski nacrti razmatraju se i u Europarlamentu, pa Vatikan poziva parlamentarce katolike da ne glasuju za zakone koji nisu u suglasju s njihovim moralnim učenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crkva smatra da tamo gdje su zakoni već na snazi političari katolici trebaju djelovati na njihovoj promijeni, jer su, po njezinoj ocjeni, zakoni koji omogučuju homoseksualne brakove suprotni ne samo moralu već i ulozi heteroseksualnih parova koji imaju jasnu zadaću u društvu.

Biti protiv brakova homoseksualaca ne znači diskriminaciju, ali takve zajednice su "štetne za pravilan razvitak ljudskoga društva", kaže se u dokumentu.

Više je puta Katolička crkva obrađivala tu temu, a sada poziva političare katolike da glasuju protiv "zakona o homoseksualnim brakovima".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara