Crkvenac: Svi su podatci o kreditnom opterećenju proračuna odavno poznati

BIVŠI ministar financija Mato Crkvenac ustvrdio je danas da su svi podatci o kreditnom opterećenju ovogodišnjeg proračuna odavno poznati i domaćoj i stranoj javnosti, te da iznose ukupno 18 milijardi kuna glavnice i kamata.

Crkvenac stoga ne zna o kojim novootkrivenim dugovima govori nova Vlada.

Vlada premijera Ive Sanadera, naime, danas je sa 14 sati na 19 sati odgodila sjednicu na kojoj treba utvrditi prijedlog proračuna za ovu godinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček odgodu je objasnio određenim poteškoćama u utvrđivanju proračuna uzrokovanih neodgovornim trošenjem proračunskog novca bivše Vlade, izvanproračunskim zaduživanjem i stvaranjem financijskih obveza stvorenih lani, a prebačenih na naplatu u ovogodišnji proračun. Po njegovim riječima, država ove godine treba platiti 15,2 milijarde kuna glavnice te još 5 milijardi kuna kamata.

Crkvenac je u telefonskoj izjavi novinarima kazao kako su sve prenesene obveze iz prošle godine objašnjene i riješene na nedavnom sastanku na kojemu su bili i bivši i sadašnji premijer.

"Ako se dogodio neki prijenos troškova koji tada nije raspravljen, ja za njega ne znam, ali ne vjerujem da se može raditi o nekom značajnijem iznosu", tvrdi Crkvenac. O tome, dodaje, može ozbiljno razgovarati tek kada nova Vlada točno kaže o kojim se iznosima i kojim ministarstvima radi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara