Crveno meso povećava rizik za dijabetes kod starijih žena
Tekst se nastavlja ispod oglasa
STARIJE žene i žene srednje dobi koje jedu mnogo crvenoga mesa imaju povećan rizik za dijabetes, upozorili su liječnici u medicinskom časopisu Diabetes Care.
Dr. Simin Liu iz bostonske Womens and Brigham Hospital i njegovi kolege ispitali su povezanost prehrane bogate crvenim mesom i dijabetesa tipa 2.
Znanstvenici su u sklopu studije ženskoga zdravlja 8 godina pratili 37.309 žena. Ispitanice su imale najmanje 45 godina, a prije početka studije nije im dijagnosticirana srčana bolest, kap, rak ni dijabetes.
Tijekom studije od dijabetesa tipa 2 oboljelo je 1558 žena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znanstvenici su primijetili da je rizik za dijabetes bio za 28 posto veći među ženama koje su jele najveće količine crvenoga mesa.
(Hina) xdgk ydgk
Dr. Simin Liu iz bostonske Womens and Brigham Hospital i njegovi kolege ispitali su povezanost prehrane bogate crvenim mesom i dijabetesa tipa 2.
Znanstvenici su u sklopu studije ženskoga zdravlja 8 godina pratili 37.309 žena. Ispitanice su imale najmanje 45 godina, a prije početka studije nije im dijagnosticirana srčana bolest, kap, rak ni dijabetes.
Tijekom studije od dijabetesa tipa 2 oboljelo je 1558 žena.
Znanstvenici su primijetili da je rizik za dijabetes bio za 28 posto veći među ženama koje su jele najveće količine crvenoga mesa.
(Hina) xdgk ydgk
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati