54.224.44.168 US
 

Direktor "Edita" Fabrizio Radin podnio ostavku

Piše:
utorak, 25.2.2003. 16:28
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

OBNAŠATELJ dužnosti direktora talijanske izdavačke kuće ´Edit´ iz Rijeke Fabrizio Radin podnio je ostavku mjesec dana prije isteka mandata 23. ožujka, pa će danas popodne o tome raspravljati Upravno vijeće ´Edita´, rekao je danas predsjednik Talijanske unije (TU) Maurizio Tremul.

Nakon sastanka izaslanstva TU-a s primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom Tremul je rekao da je Upravno vijeće prihvatilo predloženi program sanacije ´Edita´ te da je dio novca kojim se, preko Narodnog sveučilišta u Trstu financira rad talijanske zajednice, prispio na račun TU-a.

Komadina je rekao da je na sastanku potvrđena dobra suradnja i dogovoreno da Primorsko-goranska županija ´Edit´ jednokratno podupre sa 100.000 kn. Takvim postupkom Narodnom sveučilištu iz Trsta poručujemo da je financiranje ´Edita´ i dobre odnose potrebno što prije uspostaviti, rekao je Komadina.

Talijanska je manjina most suradnje dvaju naroda, istaknuo je Komadina dodavši da ´nije ispravno da matična država, ili, pak, država u kojoj opstoji neka manjinska zajednica, iskorištavaju manjine u političke, jednokratne svrhe´.

Tremul je iskazao zahvalnost na potpori koju je, kakao je rekao, županija u posljednjih nekoliko mjeseci dala TU-u te nadu da će TU županija i dalje novčano podupirati.

Komadina je podsjetio da je županijska uprava putem TU-a, Talijanske drame riječkog HNK i drugih ustanova prošle godine talijanskoj manjini doznačila 100.000 kuna.

Izdavačka kuća ´Edit´ u novčanim je teškoćama zbog nagomilanih dugogodišnjih dugovanja. U najvećem dijelu financira se iz vlastitih prihoda, a dio novca osiguravaju Hrvatska, Slovenija, Istarska županija, te, preko tršćanskog sveučilišta, Italija.

Predsjednik Izvršnog vijeća TU-a Silvano Zilli kazao je da će, do provedbe novoga natječaja, Upravno vijeće zatražiti Radinov ostanak na čelu ´Edita´ do kraja mandata. Osim toga, Vijeće će na današnjoj sjednici razmotriti i financijsko izvješće o poslovanju ´Edita´ u 2002.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije