DSHV: Bela Tonković ne prihvaća isključenje iz stranke

Bivši predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Bela Tonković i njegovi najbliži suradnici, koji su potkraj prošlog tjedna isključeni iz stranke, priopćili su danas kako ta odluka Predsjedništva DSHVa "nije pravovaljana", kao i da njezino objavljivanje "služi samo za unošenje još dubljeg razdora u redove DSHVa".

Smijenjeni i isključeni stranački čelnici u današnjem su priopćenju konstatirali kako je odluku donijelo "krnje predsjedništvo", koje zbog nedostatka kvoruma nije moglo ni o čemu odlučivati.

Izražavajući nezadovoljstvo što im pri odlučivanju o isključenju nije ostavljena mogućnost da iznesu svoja stajališta Tonković i njegovi pristaše poručili su kako se njihovi daljnji potezi mogu očekivati nakon što se posavjetuju s pravnim stručnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svoju inicijativu o formiranju paralelnog stranačkog ogranka u Subotici - takozvanog Subotička podružnica 2 - oni su opisali kao "spontani korak članova osnivača DSHV-a duboko nezadovoljnih općom i personalnom politikom postojeće podružnice" u ovome gradu.

Sadašnje stranačko čelništvo, formirano nakon smjenjivanja Tonkovića s mjesta predsjednika DSHV-a, zbog te je inicijative odlučilo isključiti iz stranke bivšeg predsjednika i dopredsjednike stranke Tonkovića, Slavena Dulića i Bogoljuba Kujundžića.

(Hina) jsta sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara