Dubrovnik: Konferencija o diskriminaciji žena u srednjoj i istočnoj Europi

U DUBROVNIKU je danas počela s radom dvodnevna međunarodna konferencija o primjeni Konvencije Ujedinjenih naroda o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena u srednjoj i istočnoj Europi.

U radu skupa sudjeluje 60-ak predstavnika iz šest država srednje i istočne Europe - Mađarske, Rumunjske, Češke, Slovenije, Poljske i Hrvatske, a u svojstvu promatrača predstavnice BiH, Crne Gore, Bugarske i niza međunarodnih organizacija te hrvatskih i međunarodnih nevladinih udruga.

Skup koji su organizirali hrvatska Vlada i Razvojni fond za žene Ujedinjenih naroda (UNIFEM), otvorila je potpredsjednica Vlade Željka Antunović koja je, uz ostalo, kazala kako je skup izuzetno značajan jer se na njemu dogovaraju novi instrumenti promicanja ravnopravnosti spolova, odnosno eliminacija svih mogućih oblika diskriminacije.

"Za Hrvatsku skup ima izuzetnu važnost jer je ovo prvi put da jedna agencija UN-a organizira jednu ovakvu konferenciju s hrvatskom Vladom", istaknula je Željka Antunović, ocijenivši kako to znači da je Hrvatska uspjela ostvariti povjerenje UN-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

UN-ova Konvencija o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena najvažniji je međunarodnopravni instrument za zaštitu ljudskih prava žena, koja uključuje obvezu država stranaka da redovno izvještavaju Odbor za uklanjanje svih oblika diskriminacije žena o njenoj primjeni.

Sudionike konferencije primit će gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica.

(Hina) hš mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara