Dva do tri tjedna demokratski kandidat Kerry morat će se suzdržati od rukovanja

Dva do tri tjedna demokratski kandidat Kerry morat će se suzdržati od rukovanja
DEMOKRATSKI kandidat za američke predsjedničke izbore John Kerry, koji će se u srijedu podvrgnuti operaciji desnog ramena, morat će izbjegavati rukovanje dva do tri tjedna poslije zahvata, objavio je u ponedjeljak njegov kirurg.

"U početku ćemo tražiti od njega da izbjegava rukovanje dva do tri tjedna, a poslije će to moći ponovo činiti iako bi mu jači stisak mogao izazvati bolove", ocijenio je Dr. Bertram Zrins iz Massachusetts General Hospital u Bostonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kerry (60), koji je u siječnju iščašio rame pri padu, često je ove godine patio od prehlada a lani je operirao prostatu ubrzo nakon što je najavio da se kani kandidirati za predsjedničke izbore.

Inače vitak i visok, Kerry koji je rado igrao hokej, surfao, vozio bicikl i snowboard, ove je godine imao čestih problema s glasnicama i drugih tegoba koje su ga priječile da vježba onoliko koliko je želio.

Amerikanci vole da njihov predsjednik izgleda snažno i zdravo. Aktualni George W. Bush bio je gorljivi jogger sve dok nije prestao trčati zbog problema s koljenom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara