General Nebojša Pavković ne razmišlja o predaji Haaškom sudu

HAAŠKI optuženik, bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković izjavio je da "ni pod kakvim uvjetima ne razmišlja o predaji" Haaškom sudu, te da se "ne osjeća krivim".

U intervjuu najnovijem broju tjednika "NIN", optuženi Pavković je rekao da je pitanje koliko će još optužnica biti, te da bi država "morala pokazati ozbiljnost i sposobnost da se nosi s tim pitanjima i bori za zaštitu interesa", kao što je to učinjeno u Hrvatskoj u slučaju šestorice optuženika koji su se nedavno dobrovoljno predali Haaškom sudu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba vidjeti zašto su točno ti oficiri optuženi. No, svakako da je riječ o dobrom primjeru kako država treba stajati iza tih ljudi. Sjetite se, svi hrvatski zvaničnici su tad dali izjave da ne smatraju da su ti ljudi zaista krivi. To je sjajan potez", kazao je Pavković.

Osim Pavkovića, prošle su godine optuženi i vojni general Vladimir Lazarević, koji je također u više navrata izjavljivao da se neće dobrovoljno predati Haaškom sudu, zatim policijski general i donedavni načelnik Resora javne sigurnosti MUP-a Srbije Sreten Lukić, te policijski general Vlastimir Đorđević, za kojega se pretpostavlja da odavno više nije u zemlji. Svi su optuženi za ratne zločine na Kosovu 1999. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara