gradsko vijeće makarske održalo sjednicu o problemu odlaganja smeća

Gradsko vijeće Makarske na večerašnjoj izvanrednoj sjednici donijelo je odluku o osnivanju povjerenstva koje treba razgovarati s građanima prosvjednicima Podgore i pokušati pronaći rješenje problema odlaganja komunalnog otpada na odlagalištu Donja Gora na Biokovu.

I susjednim općinama je upućen apel o potrebi brzog rješenja problema odlaganja komunalnog otpada.

Makaraska će sutra kontaktirati Ploče, Imotski, Sinj i Split kako bi za kratko vrijeme pronašli rješenje problema odlaganjem komunalnog otpada na jednom od susjednih odlagališta, rečeno je na sjednici.

Mjesta u Makarskom primorju od 1976. odlagala su otpad u Donjoj Gori na Biokovu, no to je odlagalište nakon prosvjeda i zatrpavanja prilazne ceste prije tjedan dana zatvoreno. Odlagališta kod Ploča, Sinja i Splita više ne prihvaćaju privremeno odlaganje smeća s Primorja, a jutros su u Makarsku vraćeni i kamioni koji su otpad vozili na odlagalište kod Imotskog.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poglavarstvo Gradskom vijeću predlaže da za privremeno odlagalište smeća odredi prigradske predjele Zagon ili Voliciju, jer grad nema kamo s dnevnom količinom od 65 prostornih metara smeća. Bit će to nelegalno odlagalište, ali i jedno od brojnih koji će nakon zatvaranja Donje Gore na Biokovu biti otvoreni u Primorju, pa će se od jednog lošeg odlagališta stvorite više još gorih, rečeno je na današnjoj sjednici Poglavarstva.

Rješenje nije pronađeno ni u prošlotjednu dogovoru sa županom koji je rekao kako je potreban dogovor lokalnih zajednica. Još preostaje dogovor s jednom od zabiokovskih općina, a ako ni to ne uspije, gradsko smeće moglo bi dospjeti na zaštićenu zonu na Biokovu. Zato je s današnje sjednice Poglavarstva ministru Ivi Bancu upućen zahtjev za pomoć u rješenju pitanja komunalnog otpada.

Smeće je danas u mjestima na Makarskom primorju prikupljano i još stoji u komunalnim vozilima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara