HNS napustio vladajuću koaliciju u Šibeniku

HRVATSKA narodna stranka (HNS) istupila je iz vladajuće koalicijske vlasti koju je u Šibeniku obnašala sa SDP-om i HSS-om, zbog toga što je, kako se navodi u današnjem priopćenju za javnost, već odavno nezadovoljna odnosima među koalicijskim partnerima.

HNS-ovci podsjećaju da je koalicijska vlast u gradu Šibeniku, otkako ju je lani napustila Nezavisna lista Ivana Medića, u Gradskom vijeću izgubila većinu. Od SDP-a i HSS-a tražili su da se u Gradsko poglavarstvo kooptiraju novi vijećnici kako bi se osigurala izgubljena većina, na što im je odgovoreno da je 13. glas u Gradskom vijeću koji nedostaje za sigurno prihvaćanje odluka osiguran iako taj vijećnik ne želi ući u izvršnu vlast, navodi se među ostalim u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je koaliciju napustio nakon što njihov kandidat za dogradonačelnika Stipe Tomičić na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nije dobio potrebnu većinu od trinaest glasova. Vladajuću koaliciju, uz njihovih jedanaest vijećnika u Gradskom vijeću, podržala je i jedna nezavisna vijećnica, dok je drugi nezavisni vijećnik, čiji je 13. glas odlučujući, bio suzdržan.

HNS koji od danas više nije u koaliciji ima dva vijećnika u Gradskom vijeću te dva člana Poglavarstva grada Šibenika, a iz njihovih je redova i potpredsjednik Gradskog vijeća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara