HOUELLEBECQ PRIPREMA ROMAN I ŽELI PO NJEMU SNIMITI FILM

Francuski pisac Michel Houellebecq priprema novi roman koji planira sam prilagoditi za filmsko platno, priopćio je njegov nakladnik.

Pisac je s nakladničkom kućom Fayard potpisao ugovor za roman koji će izići 2005., a s GMT Productions ugovor o prilagodbi romana za film, priopćio je Fayard, ne navodeći pojedinosti o temi romana ni o vrijednosti ugovora.

Kontroverzni pisac Michel Houellebecq smatra se najvećim novatorom ovog desetljeća. Budući da su njegova djela prevedena na 35 svjetskih jezika, trenutačno je i najprevođeniji francuski autor.

Popularnost je stekao "Elementarnim česticama" (1999.) koje su prevedene na više od 25 jezika, a prvu knjigu pod nazivom "Proširenje područja borbe" objavio je 1994. Treći i posljednji roman "Platforma" objavio je 2001.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dobro obaviještenim izvorima tvrdi se da vrijednost ugovora za novi roman iznosi blizu milijun eura.

Michel Houellebecq koji ne priznaje nikakav autoritet izazvao je bijes muslimanskih organizacija koje ga optužuju zbog "rasne pogrde" i "poticanja na vjersku mržnju", nakon interviewa koji je dao za književni časopis "Lire". Odgovornosti je oslobođen u siječnju 2002., ali je jedna udruga uložila priziv koji će se razmatrati 14. listopada.

(Hina) xvrad ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara