Hrvat osumnjičen kao organizator pljačke u Dubaiu

Hrvat osumnjičen kao organizator pljačke u Dubaiu

HRVATSKI državljanin, rođen u Beogradu osumnjičen je da je organizirao pljačku poznate draguljarnice u Dubaiu, te zajedno s dvojicom Čeha odnio plijen vrijedan 1,5 milijuna dolara.

Pljačka se dogodila 28. lipnja, a već nekoliko sati nakon pljačke uhićena su dvojica Čeha, za koje se pretpostavlja da ih je unajmio Goran Damjanović da mu pomognu u izvršenju pljačke.

"Zahvaljujući brzini policije Česi su uhićeni još u Dubaiu samo nekoliko sati nakon pljačke. Treći čovjek, Hrvat, identificiran kao 33-godišnji Goran Damjanović uspio je odletjeti za Italiju idućeg jutra u 7 sati. Kako su iz Dubaia za Italiju poletjela dva aviona alarmirali smo talijansku policiju koja je u Rimu uhitila Damjanovića. Vjerujemo kako je on preuzeo ukradene stvari od svojih suradnika. Pljačka je bila izvedena na vrlo profesionalan način", rekao je šef policije u Dubaiu Dhahi Khalfan Tamim, te dodao kako će Damjanović biti vraćen u Ujedinjene Arapske Emirate.

Inače, Damjanović se koristi nadimkom Arsen Lupin, prema popularnom liku lopova iz romana francuskog pisca Mauricea Leblanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opljačkanu robu, vrijednu oko 1,5 milijun dolara, čine rubini, smaragdi, dijamanti te skupocjeni satovi.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je jučer za Jutarnji list kako je hrvatska policija dobila službenu obavijest da je Damjanović uhićen u Rimu.

"Dobili smo službenu potvrdu da je osumnjičenik uhićen s putovnicom koja glasi na ime Goran Damjanović. Prema podacima iz našeg sustava, takva putovnica izdana je u konzularnom predstavništvu u Srbiji i Crnoj Gori. Provjerit ćemo vjerodostojnost putovnice, odnosno postoji li mogućnost zloupotrebe" – rekao je Mehun, prenosi Jutarnii list, koji saznaje da je Damjanović hrvatski državljanin rođen u Beogradu, a državljanstvo je stekao jer su mu roditelji iz Hrvatske.

Hrvatska policija nema dosje o njemu, no prema talijanskoj policiji u prošlosti je imao 11 sličnih kriminalnih djela.

Izvor fotografije: Gulfnews.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara