Hrvatski sabor nastavio rad raspravom o prijedlogu zakona o službenoj statitistici

HRVATSKI sabor nastavio je rad raspravom o prijedlogu zakona o službenoj statistici, koji bi trebao urediti statističke poslove, više uključiti javnost u statistička istraživanja te bolje zaštititi tajnost pojedinačnih i osobnih podataka.

U ime Kluba zastupnika HDZ-a Dario Vukić rekao je da, iako se u odredbama tog zakonskog prijedloga navodi da će se korisnicima pružiti pravodobne, točne i vrijedne podatke, sadašnji zakon nije loš, ali se ne provodi. Vukić smatra kako bi bilo bolje potpunom provedbom sadašnjeg zakona utvrditi postoje li nelogičnosti i mijenjati ih, nego donositi novi zakon.

U vezi s prijedlogom odluke o održavanju vježbe ´Cooperative engagement 2003´ - prve višenacionalne pomorske vojne vježbe u Hrvatskoj u sklopu ´Partnerstva za mir´, koja bi se trebala održati u rujnu ove godine na srednjem Jadranu, zastupnika HSP-a Tonča Tadića zanimalo je kako će ona utjecati na turističku posezonu u Hrvatskoj. Po njegovu sudu takva vojna vježba nije dobra za ugled Hrvatske kao sigurne turističke zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zamjenik ministrice obrane Zlatko Gareljić rekao je da će ta vojna vježba trajati samo četiri dana i da neće ometati pomorski promet.

O završenim točkama dnevnog reda zastupnici će glasovati i sutra kad se očekuje i rasprava o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu (prvo čitanje).

Hrvatski sabor nastavlja rad sutra u 9,30 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara