Hrvatski sabor: Oporba još jednom zatražila očitovanje Vlade o navodnim haškim optužnicama

SABORSKA oporba večeras je, na kraju cjelodnevne sjednice Hrvatskog sabora, zatražila je da se Vlada očituje o tome jesu li točne informacije koje su se pojavile u javnosti da su u Hrvatsku stigle nove optužnice Tužiteljstva Haaškog suda.

Miroslav Rožić (Klub HSP-a) od Vlade je zatražio da se očituje o, kako je kazao, "dramatičnim i skandaloznim optužnicama koje se mogu implicirati na čitav hrvatski narod", a o kojima su izvijestili hrvatski mediji, među kojima i HTV.

"Je li moguće da izvjestitelj HTV-a iz ovog Sabora ima preciznije informacije od nas zastupnika", upitao je Rožić.

Od predsjednika Hrvatskog sabora, Vladimira Šeksa, zatražio je da zastupnicima osigura konačnu informaciju o navodnim optužnicama, ili da točno kaže kad će zastupnici tu informaciju dobiti.

Njegovu se zahtjevu pridružio i Damir Kajin (IDS), tvrdeći da su optužnice u Hrvatskoj "više dana, možda čak i tjedan".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeks im je odgovorio da, kao predsjednik Hrvatskog sabora, nema nikakve ovlasti, prava ni dužnosti komentirati moguće optužnice.

"Kada i ako budem za njih službeno doznao, izvijestit ću vas", rekao je je Šeks.

Ivica Račan (SDP) kazao je kako je, u vrijeme dok je on bio premijer, upravo HDZ u nekoliko navrata zahtijevao da se Vlada očituje o mogućim optužnicama, te kako je bila praksa da se takvim zahtjevima udovoljava.

Na njegove tvrdnje reagirao je Luka Bebić (HDZ), podsjetivši kako je optužnica protiv generala Ante Gotovine mjesec dana stajala u Vladi, prije negoli je za nju doznao Hrvatski sabor i javnost.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je, ne odgovarajući dalje na oporbene zahtjeve, zaključio četvrtu sjednicu, uz burne prosvjede iz oporbenih klupa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara