HSP nedopustivim smatra jučerašnji poziv Europske komisije Hrvatskoj

KLUB zastupnika HSP/HKDU-a smatra nedopustivim jučerašnji poziv Europske komisije Hrvatskoj da gospodarski pojas ne proglašava prije 25. studenoga, te će inzistirati da Sabor početkom idućeg tjedna glasuje o njihovu prijedlogu odluke o proglašenju gospodarskog pojasa.

"Poziv Europske komisije je nedopustivo diplomatsko ponašanje prema Hrvatskoj te izravno miješanje u priznata međunarodna prava i predizbornu kampanju, jer Hrvatska još nije članica EU", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Najavio je da će njegov klub poslati dopis predsjedniku Sabora Zlatku Tomčiću u kojemu će inzistirati da njihov prijedlog odluke o proglašenju gospodarskog pojasa bude prva točka na dnevnom redu saborske sjednice idućeg tjedna.

"Inzistirat ćemo u našem zahtjevu, oštro i do incidentnih situacija, vikat ćemo s klupa, tražiti stanke i opstruirati rad Sabora ako se tom zahtjevu ne udovolji. Javnost mora znati tko je stvarno za ostvarenje nacionalnih interesa, a tko gospodarski pojas koristi samo za dobivanje političkih bodova", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Đapić se u ime svoga kluba ispričao hrvatskoj javnosti za jučerašnju, kako je rekao, farsu u Saboru "kojom je na prljav način otvorena predizborna kampanja".

"Dva mjeseca prije izbora pokazalo se da će kampanja biti najmanje okrenuta rješavanju problema građana (vanjski dug, nezaposlenost, socijalna pitanja), već će se sve svesti na međusobna prepucavanja bivše i sadašnje vlasti", ocijenio je Đapić.

Pozvao je sve stranke da, kako kaže, prestanu opterećivati građane ispraznim obećanjima i da ponude svoje programe, ako ih imaju.

Jučerašnje saborsko aktualno prijepodne, koje je cijelo bilo potrošeno na raspravu o navodnom prisluškivanju, Đapić smatra najsramotnijim danom u radu Sabora u zadnjih desetak godina.

Stoga će HSP, kako je najavio, u predizbornu kampanju krenuti pod sloganom "Vratiti dostojanstvo Hrvatskom saboru".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara