54.147.40.153 US
 

Izmjenama i dopunama pravilnika olakšava se poslovanje u ugostiteljstvu i turizmu

Piše: Media servis
ponedjeljak, 11.6.2012. 14:17
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Ilustracija: Andrej Švoger/Cropix

MINISTARSTVO turizma pripremilo je izmjene i dopune Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga.

Glavni cilj ovih izmjena i dopuna je, prije svega, olakšati i pojednostaviti poslovanje u ugostiteljstvu i turizmu, izmijeniti odredbe koje su se u praksi pokazale složenijima te, u konačnici, omogućiti još kvalitetnije obavljanje djelatnosti, što će pridonijeti jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osnovne izmjene odnose se na definiranje pizze kao jednostavnog jela, a u prijedlozima se dodaje i mogućnost korištenja komercijalnog naziva restorana - banket/restoran za restoran za održavanje svečanosti i sličnih povremenih događanja za veći broj gostiju.

Također, izjednačuju se uvjeti za ugostiteljski objekt na plovnom i plutajućem objektu, uz mogućnosti odgovarajućeg odstupanja od propisanih minimalnih uvjeta u pogledu visine te se uređuje što se smatra prostorijom za usluživanje kod ugostiteljskih objekata za caffe bar unutar prostora trgovačkog centra i sl.

Izmjene se odnose i na mogućnost da se i u objektu jednostavnih usluga na klupi, kao i u objektu jednostavnih usluga na kolicima (ili sličnim napravama), pripremaju i uslužuju napici, odnosno uslužuje sladoled.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije