IZRAELCI I PALESTINCI OBNOVIT ĆE KONTAKTE

Nakon gotovo tri mjeseca potpune blokade mirovnog procesa, Izrael obnavlja svoje kontakte s Palestincima, objavio je u petak izraelski radio. L

Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz rekao je za Vojni radio da će se idući tjedan sastati s višim palestinskim dužnosnicima.

"U našem je interesu obnoviti kontakte i dijalog", rekao je ministar nakon konzultacija s izraelskim vojnim i obavještajnim časnicima.

"Moramo učiniti što možemo da bismo omogućili Palestincima formiranje vlade i tako s njima mogli pregovarati", rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski premijer Ariel Sharon rekao je u četvrtak u Tel Avivu da je Izrael spreman nastaviti pregovore s Palestincima. "Izrael stoji na pragu nove prilike za mir", rekao je Sharon.

Sharon je kazao da su pregovori s Palestincima već počeli, ali na nižoj razini, kako bi se palestinskom premijeru Ahmedu Koreiju omogućilo da konsolidira vladu.

Izraelsko-palestinski pregovori prekinuti su nakon samoubilačkog napada na autobus u Jeruzalemu 19. kolovoza u kojem je poginulo više od 20 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara